Året var 1999 och vi hade nyligen blivit ägare till ett gammalt kråkslott även kallat Willa Bredablick. Huset lät uppföras av bankkamrer Sven Bengtsson omkring 1925 och det sägs att han var oerhört noga med att allt skulle vara av bästa kvalité. Efter ett antal ägare genom åren så hade huset, likt många andra, genomgått en mängd olika renoveringar, vissa mer eller mindre lyckosamma. Som tur var satt de gamla fönstren kvar De såg inte mycket ut för världen men som sagt de var ju gjorda av det rätta virket.

Vi, som heter Christian och Susanne, kände att byggnadsvård är något vi ville jobba med jämt. Sagt och gjort år 2000-2001 gick Susanne en dekorationsmålarutbildning i Trollhättan. Christian som hade gått 4 årig teknisk på gymnasiet hade alltid velat jobba med byggnation på heltid.

Lagom till examen, våren 2001, startade vi därför Byggnadsvård Wäst tillsammans och redan till hösten blev vi med färgfabrik, då ägaren till Pro Arte Linoljefärg ville gå i pension. 2002 kände vi att vi ville satsa vidare på en egen byggnadsvårdsbutik. Sommarbutiken byggdes i 1870 tal stil efter inspiration från Charles Emil Löfvenskiölds underbara utgåva, Lantmannabyggnader från 1868. Vi öppnade butiken lagom till Påsk 2003 och sedan har det bara rullat på. Om du tittar på sidan byggreferenser så kan du följa en del av de byggprojekt som vi hittills genomfört.