Pro Arte är latin och betyder För Konsten

I augusti 2001 övertog vi färgtillverkningen, från Pro Artes i Väröbacka, som producerat en välrenommerad linoljefärg sedan mitten av 80-talet. Vi använder enbart de bästa råvarorna såsom svensk kallpressad kokt linolja, zinkoxid och äkta färgpigment som rivs samman i valsverk och dissolvrar.

Sammanrivningen av pigment och linolja är ytterst viktig för färgens hållbarhet. Därför rivs färgen ner till mellan 20-30 my.
i vårt sortiment har vi ca 16 lagerkulörer. Med dessa som bas bryter vi flera hundra kulörer. Detta görs för hand då det inte finns datoriserade brytsystem framtaget för linoljefärger. Sedan sommaren 2004 bryter vi även alla kulörer enligt Riksantikvarieämbetets kulörskala.

Prislista 2023 Pro Arte linoljefärg (pdf)

Rapport färgtest

Måleribeskrivning (pdf)

Speedheater är namnet på en produkt som fungerar som en infravärmare. Med den stora maskinen skrapar du mellan 15-25 kvm på en dag. När det gäller alg och mögeldrabbade fasader hjälper det oftast inte med att tvätta. Prickarna brukar komma tillbaka, ibland redan efter ett år. Detta beror på att algerna har ett nätverk av myceler, rötter, som är djupt förankrat i hela färg-skiktet. På speedheatersystem.com kan du läsa mer om hur det fungerar.